Search

Foredrag: Dørum med koronastatus på norsk økonomi

Updated: Jun 24

Sjeføkonom Øystein Dørum i NHO levere alltid når vi inviterer han til Transport & Logistikk. I åpningssesjon vil Dørum se in i krystallkulen og gi dere en status på hvordan NHO ser på situasjonen for transportnæringen i 2020 og 2021.


Koronakrisen og ringvirkningene pandemien fører med seg og mangler sidestykke i moderne tid. Vi vet allerede nå at konsekvensene blir enorme.


Øystein Dørum er sjeføkonom i NHO vil i åpningssesjonen den 19. oktober komme og forteller om dystre meldinger fra medlemsbedriftene i NHO. Når leverandørindustrien og lav produksjon i industrien vil vi også se dette igjen i sektoren som forsyner transport og logistikk tjenester til denne delen av norsk næringsliv.


– Vi må lytte til bedriftene. 56 prosent av norske bedrifter forteller at de har gjennomført permitteringer som følge av Koronaviruset. Hele 84 prosent merker lavere etterspørsel eller kanselleringer av ordre i stor skala, forteller Dørum.


Norge er et lite land og derfor ekstremt avhengig av hva som skjer i resten av verden. I en periode hvor etterspørselen etter varer og tjenester går ned, både i Norge og andre land vi handler med, er det viktig å hjelpe norske bedrifter å berge arbeidsplasser inntil markedet tar seg opp igjen., avslutter Dørum.


Øystein Dørum (er utdannet er en norsk økonom og markedskommentator. Han var sjeføkonom ved DNB Markets frem til 2016 da han gikk til Næringslivets Hovedorganisasjon for å jobbe som sjeføkonom.


Han er storebror til rockemusikeren Aslak Dørum i DumDum Boys, og var selv bassist sammen med Aslak i bandet «Pink Dirt», som i 1979 var en av landets absolutt første i sjangeren pønkrock. Etter Eikeli videregående skole i Bærum, drev Øystein med Turnéteateret en tid. Dørum studerte til cand.mag. i samfunnsøkonomi på Universitetet i Oslo fra 1982-1987, og tok en mastergrad fra London School of Economics i 1988. Fra 1988 til 1995 jobbet han i Finansdepartementet, der han i 1994 ble forfremmet fra rådgiver til underdirektør, hvorpå han var tre år hos Sparebanken NOR som seniorøkonom. Fra 1998 til 2016 jobbet han for DNB.


9 views

/ Nedtelling til konferansen

/ Transport og logistikk 2020

arrangeres av: