Search

Foredrag: Dørum med status på norsk økonomi


Sjeføkonom Øystein Dørum i NHO levere alltid når vi inviterer han til Transport & Logistikk. I åpningssesjon vil Dørum se in i krystallkulen og gi dere en status på hvordan NHO ser på situasjonen for transportnæringen i 2022.
Koronakrisen og ringvirkningene fra pandemien, samt den geopolitiske situasjonen vi har i både Europa og Asia fører med seg og mangler sidestykke i moderne tid. Vi vet allerede nå at konsekvensene blir enorme.

Øystein Dørum er sjeføkonom i NHO vil i åpningssesjonen den 24. oktober komme og forteller om hvordan medlemsbedriftene i NHO føler dette på kroppen og hvilke økonomiske utfordringer dette har for de med mangel på innsatsvarer i produksjonen og økte drivstoffpriser og økte transportkostnader.

-Norge er et lite land og derfor ekstremt avhengig av hva som skjer i resten av verden. I en periode hvor etterspørselen etter varer og tjenester går ned, både i Norge og andre land vi handler med, er det viktig å bistå norske bedrifter å styrke konkurransekraften opp mot de land som det er naturlig å sammenligne seg med.

Øystein Dørum (er utdannet er en norsk økonom og markedskommentator. Han var sjeføkonom ved DNB Markets frem til 2016 da han gikk til Næringslivets Hovedorganisasjon for å jobbe som sjeføkonom.

Han er storebror til rockemusikeren Aslak Dørum i DumDum Boys, og var selv bassist sammen med Aslak i bandet «Pink Dirt», som i 1979 var en av landets absolutt første i sjangeren pønkrock. Etter Eikeli videregående skole i Bærum, drev Øystein med Turnéteateret en tid. Dørum studerte til cand.mag. i samfunnsøkonomi på Universitetet i Oslo fra 1982-1987, og tok en mastergrad fra London School of Economics i 1988. Fra 1988 til 1995 jobbet han i Finansdepartementet, der han i 1994 ble forfremmet fra rådgiver til underdirektør, hvorpå han var tre år hos Sparebanken NOR som seniorøkonom. Fra 1998 til 2016 jobbet han for DNB.

97 views0 comments