top of page
Search

Foredrag: Dørum med status på norsk økonomi


Sjeføkonom Øystein Dørum i NHO levere alltid når vi inviterer han til Transport & Logistikk. I åpningssesjon vil Dørum se in i krystallkulen og gi dere en status på hvordan NHO ser på situasjonen for transportnæringen i 2022.
Koronakrisen og ringvirkningene fra pandemien, samt den geopolitiske situasjonen vi har i både Europa og Asia fører med seg og mangler sidestykke i moderne tid. Vi vet allerede nå at konsekvensene blir enorme.

Øystein Dørum er sjeføkonom i NHO vil i åpningssesjonen den 24. oktober komme og forteller om hvordan medlemsbedriftene i NHO føler dette på kroppen og hvilke økonomiske utfordringer dette har for de med mangel på innsatsvarer i produksjonen og økte drivstoffpriser og økte transportkostnader.

-Norge er et lite land og derfor ekstremt avhengig av hva som skjer i resten av verden. I en periode hvor etterspørselen etter varer og tjenester går ned, både i Norge og andre land vi handler med, er det viktig å bistå norske bedrifter å styrke konkurransekraften opp mot de land som det er naturlig å sammenligne seg med.

Øystein Dørum (er utdannet er en norsk økonom og markedskommentator. Han var sjeføkonom ved DNB Markets frem til 2016 da han gikk til Næringslivets Hovedorganisasjon for å jobbe som sjeføkonom.

Han er storebror til rockemusikeren Aslak Dørum i DumDum Boys, og var selv bassist sammen med Aslak i bandet «Pink Dirt», som i 1979 var en av landets absolutt første i sjangeren pønkrock. Etter Eikeli videregående skole i Bærum, drev Øystein med Turnéteateret en tid. Dørum studerte til cand.mag. i samfunnsøkonomi på Universitetet i Oslo fra 1982-1987, og tok en mastergrad fra London School of Economics i 1988. Fra 1988 til 1995 jobbet han i Finansdepartementet, der han i 1994 ble forfremmet fra rådgiver til underdirektør, hvorpå han var tre år hos Sparebanken NOR som seniorøkonom. Fra 1998 til 2016 jobbet han for DNB.

133 views0 comments
bottom of page