Search

Studentprisutdeling

av Anna Skogen


To masterstudenter fra Handelshøyskolen BI og tre bachelorstudenter fra Høgskolen i Molde var vinnerne av studentprisene på årets Transport- og Logistikk konferanse. Hele 18 oppgaver var nominerte, men oppgavene om pakkeautomat-levering i Stor-Oslo og distribusjons-allokeringen til Elopak sto sterkest ut i mengden.

Foto: Per Dagfinn Wolden

Eirill Bø, førstelektor ved Handelshøyskolen BI, delte ut prisene fra scenen på The Qube, og ropte gladelig opp første prisvinner. Dette var en bacheloroppgave skrevet av tre studenter fra Høgskolen i Molde: Fredrik Wiklund, Bjarte Nordhaug og Martin Skaug. De skrev om «Valg av råvareleverandører og produksjonssteder for å minimere transportkostnadene til Elopak AS».


Oppgaven undersøker hvordan man kan bruke matematiske optimeringsmodeller for å minimere transportkostnader. Ved å løse distribusjons-allokeringen til Elopak som et optimeringsproblem har dette gitt Elopak et innblikk i hvordan de kan endre allokeringen for å redusere kostnader og CO2 utslipp.


De tre studentene sier det er gøy at prisen for beste bacheloroppgave er tilbake hos Høgskolen i Molde, og de er stolte over å få representere høgskolen på Transport- og Logistikkonferansen.


Samarbeidet med oppdragsgiveren Elopak sier de er grunnen til at det var mulig å skrive oppgaven så omfattende som den ble. Når de senere skal skrive masteroppgave håper de på et like godt samarbeid med ny bedrift. Veileder Arild Hoff får også skryt av studentene. En jevn og god dialog ga oss mye lærdom som vi tar med oss videre gjennom studieløpet, sier Fredrik Wiklund.

Planen videre for de tre er å fullføre masterprogrammet i logistikk, og deretter finne spennende jobber innen fagfeltet.


Molde-studentene fikk 10.000kr i premie, hvor Stig Hågenstad presiserte fra scenen at var 3.333kr på hver av dem.


Pris nummer to som ble delt ut denne kvelden gikk til de to BI studentene, Fatih Akdeniz og Lars Kristian Kvavik, som hadde skrevet masteroppgaven «Improving the Last Mile Delivery in the Greater Oslo Region by Implementing Parcel Lockers”.


Masteroppgaven forsker på hvordan PostNord kan implementere pakkeautomater i Stor-Oslo for en mer effektiv og miljøvennlig "last-mile" samtidig som å tilfredsstille forbrukernes krav. Forskningen skiller mellom "Indre Oslo", "Ytre Oslo" og "Utenfor Oslo" for å se hvordan effekten blir dersom forbrukerne velger pakkeautomatlevering istedenfor hjemlevering.


- Denne prisen betyr mye for meg, sier Fatih Akdeniz.


BI-studenten valgte å skrive om pakkeautomater fordi det er en ny logistikkløsning som fanget interessen hans. Han sier det har vært kult å jobbe med oppgaven, og at det er like kult å bli belønnet for den. Han jobber i dag med pakkeautomatene hos PostNord, og er glad for at han fikk denne muligheten.


Lars Kristian Kvavik er takknemlig for at oppgaven deres ble nominert til årets masteroppgave i logistikk, og håper PostNord får glede av oppgaven. Han håper de kan bruke oppgaven til å videreutvikle pakkeautomatkonseptet.


For oss med en bakgrunn innen logistikk, så synes vi det er spennende å følge med på nye løsninger som utvikles i denne bransjen, sier Kvavik. Han tror at pakkeautomater er et godt konsept som gir et positivt løft i denne bransjen.


Også disse to studentene fikk 10.000kr i premie, altså 5.000kr hver.


Akdeniz har valgt å donere over halvparten av pengene han vant til en vannbrønn i Somalia, til ære for sin avdøde venn Hamse. Resten av pengene skal han sette inn på BSU. I fremtiden er drømmen å fortsette med pakkeautomater, og at denne logistikkløsningen kan bli en del av hverdagen til de alle fleste her i landet.

316 views0 comments

Recent Posts

See All