top of page
Search

To innholdsrike dager på Transport & Logistikk 2022 er over

(skrevet av studenter ved Høgskulen i Volda)


Foto: Martha Pahle Strømsnes

To spennende dager på the Qube, Gardermoen er over. Det har vært nettverksbygging, god mat, flott underholdning og ikke minst spennende foredrag på konferansen. Transport &

Logistikk 2022 har vært en suksess, både for utstillere og deltakere.– Mange fornøyde utstillere, er noen av tilbakemeldingen prosjektleder for Transport & Logistikk 2022, Jo Eirik Frøise har fått.


The Qube har vært fylt opp av over 700 deltakere og over 50 utstillere. Det har vært den perfekte muligheten for å lære og knytte kontakter i bransjen. Noen av temaene som ble tatt opp var geopolitikk, klima, trender og samferdsel. På talerstolen kunne man følge med på engasjerte foredragsholdere.


Geopolitikk

Det har skjedd mye det siste året. Krigen i Europa har satt begrensninger på godstransporten. Flere av de største aktørene i Asia sliter fortsatt med produksjonen etter koronapandemien, og utfordrende politiske forbindelser har satt begrensninger for bransjen.

Gerdt Meyer fra Greencarrier Shipping & Logistics snakket om hvordan geopolitikken vil påvirke transporten i årene som kommer. Odin Johannessen, direktør for Næringslivets Sikkerhet snakket om krigen i Ukraina og konsekvensene dette har for samfunn og næringsliv.


Klima i fokus

Bærekraft var et gjennomgående tema under konferansen. Det er ikke å legge skjul på at bærekraft er blant de største utfordringene i vår tid. Det har aldri vært viktigere med miljøvennlig godstransport, og konferansen vil fortsette å rette fokus mot en grønnere bransje.

Magnus Strandmyr Eide hadde en introduksjon om Grønt Skipsfartsprogram, og hvordan bærekraft skal fungere i praksis. Vidar Karlsen fra Vi-Kar Consulting AS og Kai J. Olsen fra ASKO fulgte deretter opp med å prate om logistikk 2030.

Trender B2B og B2C

Temaene som fanget stor interesse, er de som gir et øyeblikksbilde på hvilke trender som skjer ute blant både vareeiere og transportører. Det var flere foredragsholdere som fortalte om trender både mellom virksomheter, bedrift og forbruker.


Marte Knutsen fra Porterbuddy og Elisabeth Myhre, daglig leder i Foodora var blant noen av de som fortalte om deres endringer i hvordan de har utviklet B2C med tanke på bærekraft, lagerdrift og nettbestillinger. Johan Wahnström fra DHL Express fortalte på sin side om B2B trender og endringer man kan gjøre for å lykkes.Ministerbesøk

Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen har blitt en viktig konferanse for alle aktører som jobber med samferdsel i Norge. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (AP) tok turen innom konferansen, hvor han blant annet forklarte hvordan årets budsjett er lagt opp. Det ble også arrangert gode diskusjoner om samferdsel. Her møttes både politikere og ledere av transport- og logistikkbedrifter til felles meningsutveksling


Festmiddag

Tradisjon tro var festmiddagen ett av høydepunktene for deltakerne under konferansen. I år var det over 400 tilbords som fikk servert god mat og drikke. Kveldens underholdning var Amund Maarud, som sørget for god stemning i salen ved å spille flere låter på gitar. Det ble også delt ut en rekke priser under middagen. Studenter og unge talenter var blant de som håvet inn noen av prisene.

Foto: Jakob Østheim

– Vi har holdt på lenge med denne konferansen, så jeg er glad for at det har vært vellykket.

Jo Eirik Frøise legger til at foredragene har vært gode, og middagen som alltid var et stort høydepunkt.

– Jeg er fornøyd og ser frem til neste gang, avslutter han med.63 views0 comments
bottom of page