Search

Veien tilbake til normalen

To hele dager, fullstappet med interessante foredrag, spennende diskusjoner og fysiske møter. I 2021 høres dette kanskje ut som en drøm, men går det som arrangørene tror og håper, blir det virkeligheten på Transport & Logistikk 2021. Tekst: Eskil Bjørshol Vi legger opp til en fysisk konferanse på Gardermoen i oktober og tror det skal være mulig, men vi har selvfølgelig en digital back up-plan dersom det skulle komme noen nye skjær i sjøen, begynner Are Kjensli, adm. dir. i NHO Logistikk & Transport

Både han og prosjektleder for konferansen, Jo Eirik Frøise i Norsk Industri, er krystallklare på at programmet og rammene aldri har vært bedre.


– Jeg har jo blitt kjent for å påstå at «dette blir tidenes transport- og logistikk-konferanse på norsk jord» flere ganger, men i år har jeg virkelig dekning for det, ler Jo Eirik Frøise. – I år er året hvor vi både skal møtes, lære, diskutere og ha det hyggelig. Etter over et år på hjemmekontor skal det bli godt å se hverandre under slike omstendigheter, sier prosjektlederen.

Han får støtte fra Kjensli.


– Det har vært en veldig tøff periode for mange så når næringen endelig kommer sammen igjen, under trygge omstendigheter, blir det selvsagt lagt opp til en festmiddag for konferansedeltakerne.

Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Fire hoveddeler

Selve programmet 25. og 26. oktober er delt i fire hovedbolker. Blant én del hvor vår tids viktigste logistiske oppdrag eller «the nightmare of logistics» skal behandles: Vaksinelogistikken.


Vi kommer ikke utenom pandemien, selv om vi alle er trøtte av å snakke om det. Det er ikke mulig å arrangere en slik konferanse uten å komme innpå hva covid-19 har betydd for næringene i år. Et av de desidert viktigste temaene i så måte er vaksine-logistikken, gjerne omtalt som «the nightmare of logistics». Navnene skal vi komme tilbake til, men vi jobber med flere ekstremt spennende linker, sier Frøise.


Grønne planer og ministerbesøk

Det har alltid vært, og er fortsatt, en god grunn til at NHO legger Transport & Logistikk til nettopp oktober. Det er for å ta hensyn til Stortingvalget hvert fjerde år, og i år er et slikt år. Hvem som kommer fra Regjeringen er derfor fortsatt uklart, men gode diskusjoner om samferdsel kan arrangørene garantere.

– Det er i alle fall sikkert at vi får et nytt storting, og så får tiden vise om vi får en ny samferdselsminister også. Den som har denne posisjonen i oktober vil bli invitert, lover Kjensli.


– Vi har snakket mye om grønn logistikk i mange år allerede og det kommer vi til å fortsette med. Nå kan vi endelig være litt mer konkrete på hva næringene kan bidra med for å få ned utslippene med 50 prosent innen 2030. NHO har sammen med flere andre har lansert et prosjekt som kalles Grønn Landtransport, og dette vil få mye fokus under konferansen, sier Kjensli.


– Det siste punktet jeg vil løfte frem er at vi er næringer som ikke stopper ved grensene. Vi skal derfor forsøke å ta på oss de internasjonale brillene å se hva dette betyr for oss i Norge, fortsetter han


16 views0 comments